Angst voor de tandarts?

Van jong tot oud

Uw tandarts van jong tot oud

Perfecte glimlach

Wij creëren uw perfecte glimlach

Aangenaam

Wij verzorgen aangename tandheelkunde

Bent u op zoek naar een angst tandarts in Amsterdam Noord?

Een groot gedeelte van de patiënten heeft angst voor de tandarts. De behandelingen van tandartsen worden door veel patiënten als onprettig ervaren en worden vaak geassocieerd met pijn. Ook komt het vaak voor dat patiënten slechte ervaringen hebben gehad in het verleden bij de tandarts. Hierdoor dragen ze dit trauma met hen mee en gaan ze liever niet naar de tandarts. Wij kunnen u hierbij helpen!

Bang voor tandarts

Nadelige gevolgen van het vermijden van een tandartsbezoek

Het grote nadeel van het vermijden van een tandartsbezoek is dat het schadelijke gevolgen heeft voor uw gebit en uw gezondheid. Op deze manier kunnen schadelijke processen doorgang vinden. Het wordt dan moeilijk om deze processen te achterhalen en te stoppen met de juiste maatregelen en behandelingen. Vaak zien we dat het gebit behoorlijk is aangedaan door gaatjes en dat het tandvlees ontstoken is. Patiënten ondervinden daarnaast vaak psychosociale problemen, omdat ze graag willen dat hun gebit er anders uit zou zien.

“Bij tandartspraktijk NoordAs zijn we ons bewust van de angst die patiënten kunnen ervaren en hebben we tandartsen in dienst die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van angstpatiënten.”

Tandarts Noordas

 

Tandartsen gespecialiseerd in de begeleiding van angstpatiënten

Bij tandartspraktijk NoordAs zijn we ons bewust van de angst die patiënten kunnen ervaren en hebben we tandartsen in dienst die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van angstpatiënten. Als u besluit om bij ons langs te komen om uw gebit weer mooi en schoon te krijgen, gaan wij met u in gesprek over uw obstakels bij het ondergaan van tandartsbehandelingen. We brengen uw angsten in kaart en proberen deze te doorgronden. Op deze manier kunnen we samen werken aan een mooi resultaat.
NoordAs

Samen brengen wij uw angsten in kaart

Het kan zo zijn dat u angst heeft voor specifieke behandelingen. Door deze goed in kaart te brengen, kunnen we bepalen hoe we de behandelingen zo goed mogelijk op u kunnen aanpassen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u bang bent voor een verdoving. Hierover kunnen we in gesprek gaan en kunnen we mogelijk de andere opties van verdovingen kunnen bespreken en overwegen.

Hoe maken we het tandartsbezoek zo comfortabel mogelijk voor u?

Tijdens de behandelingen zorgen we ervoor dat u goed op de hoogte bent van wat er gaat gebeuren. Stap voor stap wordt u meegenomen in de behandelingen. Alleen met uw toestemming en overleg kunnen we de behandeling uitvoeren. Het kan ook zo zijn dat u het lastig vindt om de controle te verliezen in de tandartsstoel. Hier kunnen we mee omgaan door u alles te laten zien en goed uit te leggen wat u kunt verwachten.

Waar kunnen we u mee helpen?

Verder bespreken we samen met u wat u zelf kunt doen om de spiraal van angst en vermijding te doorbreken. Dit doen we in combinatie met voorlichtingen over wat de tandarts voor u kan betekenen. Helpt het u bijvoorbeeld als de tandarts meer de tijd neemt? Of helpt het u als alles wordt uitgelegd?

Het kan ook zo zijn dat u het fijn vindt als er wordt afgesproken dat we stoppen met de behandeling wanneer u dit aangeeft. Op deze manier heeft u de controle en kunt u aangeven als het u te veel wordt.

Kom langs bij Tandartspraktijk NoordAs!

Ons doel is om een goede band te creëren die is gebouwd op vertrouwen. Wij zetten ons in om u een goed gevoel te geven in de stoel. Op die manier zorgen we ervoor dat u weer tevreden kunt zijn met uw gebit!

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om deze eerste stap te zetten. Voor vragen staan wij altijd open en u mag altijd een keertje langskomen om in gesprek te gaan. Wij staan voor u klaar begeleiden u graag naar een gezond gebit!

Angst voor de Tandarts?

Wij begrijpen dat voor sommige patiënten een bezoek beangstigend kan zijn. Wij doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.