Uw tanden laten bleken in Amsterdam?

Van jong tot oud

Uw tandarts van jong tot oud

Perfecte glimlach

Wij creëren uw perfecte glimlach

Aangenaam

Wij verzorgen aangename tandheelkunde

Uw tanden laten bleken in Amsterdam

Gedurende het leven zullen uw tanden en kiezen wat verkleuren, deze worden in de meeste gevallen donkerder. Dit komt door gewoon het ouder worden en bijvoorbeeld door kleurstoffen waarmee de tanden en kiezen in aanraking komen, bijvoorbeeld vanuit eten en drinken. Het kan zijn dat u zich begint te storen aan de donkerdere kleur en dit weer frisser wil laten ogen. In veel gevallen is het bleken van de tanden en kiezen een goede oplossing.

tandenbleken amsterdam

Oorzaken van verkleurde tanden

Zoals eerder beschreven is het ouder worden een oorzaak van verkleuring. De buitenste laag van een tand of kies bestaat uit glazuur en daarbinnen ligt een laag dentine. Het dentine ligt vervolgens weer om een holte, waarin het bloedvat en de zenuw van de tand of kies zich bevinden. Het dentine heeft een donkerdere kleur dan het glazuur. Met de tijd slijt het glazuur iets af en de hoeveelheid dentine neemt juist toe. Dit zorgt ervoor dat het donkerdere dentine meer doorschemert en een donkerdere kleur van de tand of kies ontstaat.

Een andere oorzaak voor verkleurde tanden komt van buitenaf, namelijk via het eten en drinken wat wordt genuttigd gedurende een dag. De kleurstoffen uit het eten en drinken trekken in de tand of kies en dit zorgt voor verkleuring. Hierbij gaat het voornamelijk om donkere kleurstoffen, zoals in donkere thee, koffie, rode wijn en rode bieten. Nog twee andere oorzaken van verkleuring zijn het regelmatig gebruik van antibiotica tijdens de jeugd en als de zenuw van een tand of kies dood is en er eventueel al een wortelkanaalbehandeling is uitgevoerd.

“Een veilige bleekmethode is het gebruik van bleekbitjes die thuis gedragen kunnen worden. Voordat dit gestart kan worden, zal de tandarts onderzoek doen in uw mond. Als deze methode geschikt is voor u, zal de tandarts u meer informatie geven. “

Tandarts Noordas

 

Het bleken van de tanden en kiezen

In veel gevallen is het mogelijk om verkleurde tanden en kiezen op te frissen door ze te bleken via de tandarts in Amsterdam. Een veilige bleekmethode is het gebruik van bleekbitjes die thuis gedragen kunnen worden. Voordat dit gestart kan worden, zal de tandarts onderzoek doen in uw mond. Als deze methode geschikt is voor u, zal de tandarts u meer informatie geven.

Om een bleekbitje te maken moet er een afdruk of scan worden gemaakt van de tanden en kiezen. Dit wordt vervolgens opgestuurd naar een tandtechnisch laboratorium, waar twee individuele bleekbitjes voor u worden vervaardigd. Na ongeveer twee weken zullen de bitjes klaar zijn en komt u nogmaals langs voor het passen en ophalen. Ook ontvangt u bleekspuitjes met daarin bleekgel en zal de tandarts nogmaals instructies geven betreffende het gebruik.

Thuis zal u eenmaal per dag de bleekgel aanbrengen in de bleekbitjes en vervolgens moet u de bleekbitjes minimaal drie uur dragen. Het is belangrijk dat het gebit goed schoon is gemaakt alvorens de bleekbitjes gedragen worden. Dit doet u dagelijks voor ongeveer twee weken en dan wordt het resultaat geëvalueerd. Met de tandarts wordt besproken of u tevreden bent met het resultaat. Zo niet, dan kan er doorgegaan worden met het bleken.

tandenbleken Amsterdam

Enkele kanttekeningen bij het bleken van de tanden en kiezen

Tot nu toe klinkt het bleken van de tanden en kiezen niet erg moeilijk, maar er zijn zeker enkele punten waar rekening mee moet worden gehouden. Allereerst zullen vullingen niet mee-kleuren door de bleekgel. Stel u heeft een vulling in een voortand, dan zal het bleken juist tot grotere kleurverschillen leiden. Daarnaast kan de bleekgel gevoeligheid van het gebit veroorzaken. Als dit gebeurt is het belangrijk om het bleken tijdelijk te staken. Ook moeten tijdens het bleektraject voedingsmiddelen met donkere kleurstoffen worden vermeden.

Uw gebit bleken bij Tandartspraktijk NoordAs

Bij ons in de praktijk bent u op de juiste plek voor het bleken van uw gebit. Ons team zal u van alle informatie voorzien en een bleekbitje voor u laten maken. Als u vragen heeft over deze behandeling of hier graag mee zou willen starten, schroom niet contact op te nemen met onze praktijk.

Angst voor de Tandarts?

Wij begrijpen dat voor sommige patiënten een bezoek beangstigend kan zijn. Wij doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.