Behandelingen mondhygiëne.

De behandelingen die de mondhygiënist uitvoert zijn in eerste instantie gericht op de preventie: het voorkomen van cariës (gaatjes in tanden en kiezen), gingivitis (tandvleesontsteking) en parodontitis (chronische gevorderde tandvleesontsteking).

Hiernaast voert de mondhygiënist curatieve handelingen uit die gericht zijn op de genezing van de tandvleesaandoeningen en daarmee ontlast u uw algehele lichamelijke immuunsysteem.

Tandartsnoordas

De behandelingen

De mondhygiënist voert iedere afspraak een mondonderzoek uit om in een heel vroeg stadium gaatjes en tandvleesaandoeningen op te sporen. Indien nodig worden er aanvullend röntgenfoto’s gemaakt.

Bij de mondhygiënisten van NoordAs kunt u met het hele gezin terecht voor de volgende behandelingen:

Bacteriologisch
onderzoek

Wanneer het gewenste resultaat uitblijft ondanks een goed uitgevoerde behandeling en mondhygiëne, kan het zijn dat er een schadelijke bacterie aanwezig is.

Chloorhexidine
lak

Wanneer er al een beginnend gaatje aanwezig is, maar te klein is voor een vulling kan er gekozen worden voor een beschermlaag.

Controle
implantaten

Om problemen met uw implantaat en het omringende tandvlees te voorkomen, is het noodzakelijk dat uw mond regelmatig wordt onderzocht door de tandarts of mondhygiënist.

Fluoride behandeling

Bij gevoelige tandhalzen en/of bij een hoge neiging tot het ontwikkelen van gaatjes kan er naast de reguliere fluoridebehandeling aanvullend een fluoride lak worden geappliceerd.

Halitose

Iedereen ruikt tijdelijk uit de mond na het eten van gekruid voedsel of het drinken van alcohol. Iemand met Halitose ruikt altijd uit zijn mond.

Paradontale behandeling

Bij aanhoudende problemen raakt het steunweefsel (parodontium) rondom de tand ontsteken wat leidt tot parodontitis. Dit proces in irreversibel en dient dus goed behandeld / opgevolgd te worden.

Preventieve
gebitsreiniging

Preventie levert het beste resultaat, namelijk een gaaf gebit.

Tanden polijsten
met Airflow

Tijdens de behandeling worden uw tanden gepolijst met Airflow®.

Angst voor de Tandarts?

Wij begrijpen dat voor sommige patiënten een bezoek beangstigend kan zijn. Wij doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen.

U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.