Kindertandheelkunde

Het is raadzaam om vanaf het eerste tandje uw kind kennis te laten maken met de kindertandarts. Onze tandartsenpraktijk in Amsterdam Noord is speciaal gericht op kinderen van 2 tot 17 jaar. Een kindvriendelijke tandarts dus!

Hoe ziet het eerste bezoek eruit?

Voordat we starten maken we altijd eerst een klein praatje met de kinderen. Ze mogen wat vertellen over zichzelf, en wij stellen wat vragen. Daarnaast leggen we goed uit wat wij gaan doen zodat de kindjes niet voor verrassingen komen te staan.

Dan begint de controle. Wij controleren niet alleen op gaatjes. Wij bekijken of het huidige gebit bij de leeftijd van uw kindje hoort en hoe het gebit zich ontwikkeld.

kindertandheelkunde

Waarom bij ons?

Wij zorgen ervoor dat uw kind een goede, fijne associatie krijgt met de tandarts. Wij zullen een kind nooit ergens toe dwingen wat het niet leuk vindt. En als het in het begin goed gaat, maar ze worden toch wat bang, dan stoppen we gewoon of nemen even pauze.

Tijdens de behandeling of controle maken we grapjes en leiden we de kinderen af wanneer dat nodig is.

Daarnaast checken we niet alleen het gebit, wij geven u en uw kindje ook informatie over de groei van een kindergebit, wat suiker doet met de tandjes en waarom poetsen zo belangrijk is. Dit wordt op een speelse manier gedaan zodat u kindje goed de aandacht erbij heeft en het goed begrijpt.

Een cadeautje
achteraf

Bij ons geen
wachtlijst

Geschoold volgens de nieuwste inzichten

Internationaal
team

Kindertandheelkunde

Gratis

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis naar de tandarts. De basisverzekering vergoedt alle tandheelkundige controles.

Elk half jaar

Wij raden aan om het kindergebit elk half jaar te laten controleren.

Tip voor de eerste kennismaking bij de tandarts

Wij raden het aan om uw kindje mee te nemen naar uw eigen controle afspraak. Zo kunt uw kindje zien dat het niet eng of vervelend is om naar de tandarts te gaan.

Fam. Renzels

Wij zitten nu sinds een half jaar bij Tandarts Noordas. Vorige maand is onze dochter van 4 voor de eerste keer meegegaan. Echt superfijn hoe Sonja dit oppakte. “Wat een lieve vrouw is Sonja” was de reactie toen we naar huis gingen. Dit zegt eigenlijk alles. 

Ouders van Rikkie

Rikkie was de eerste keer met ons meegegaan om te kijken. Dat vond ze best wel spannend. Sonja deed het heel slim en vroeg “Zal ik ook even in jouw mond kijken”. Dus zonder de lading van “een eigen afspraak”. Vond ze prima en het ging helemaal goed. Het cadeautje achteraf was ook een goede!

Onze kindertandartsen

Burcu

Burcu

Sonja

Michelle

Michelle

Sanae

Sanae

Volledige Narcose

Ondanks dat wij erg ons best doen om te laten zien dat de tandarts niet eng is kunnen begrijpen dat voor sommige kindjes een bezoek beangstigend kan zijn. Er kan dan een keuze worden gemaakt om een controle te doen onder volledige narcose.

Bel ons nu

Bel ons nu om een eerste afspraak te maken voor uw kindje. U kunt vaak binnen 3 dagen al terecht.