Tandarts Tarieven.

Tot 18 jaar

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar vergoedt de basisverzekering de meeste behandelingen. Uw eigen risico staat hier los van.

Aanvullende tandartsverzekering

Door een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten bij u zorgverzekeraar kunt u een gedeelte of de gehele behandeling vergoed krijgen. Welke behandelingen en hoeveel u vergoed krijgt, verschilt per verzekeraar. Controleer altijd u verzekeringspolis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Materiaal en techniekkosten

Ieder mens is uniek. En daarmee ook iedere tandheelkundige behandeling. Om daar zo goed mogelijk invulling aan te kunnen geven heeft de Nederlandse Zorgautoriteit bepaald dat bij bepaalde behandelingen materiaal- en techniekkosten additioneel in rekening moeten worden gebracht. Hierdoor krijgt u als patiënt meer keuzemogelijkheden om die behandeling in te vullen.

Indien er sprake is van een tandheelkundige behandeling waarbij materiaal en/of techniekkosten in rekening worden gebracht en u heeft samen met uw behandelaar bepaald hoe deze wordt ingevuld, dan krijgt u hiervoor een individuele prijsopgave of kunt u hierom vragen.

Hieronder vindt u de materiaalkosten voor de kweektesten die de tandarts en mondhygiënist bij u kan afnemen:

Tarieven tandheelkundige behandeling

ID Omschrijving Kosten
C002 Periodieke controle €23,45
X10 Maken en beoordelen kleine röntgenfoto €17,28
X21 Maken en beoordelen kaakoverzichtsfoto €74,07
M03 Gebitsreiniging, per vijf minuten €13,84
V71 Eénvlaksvulling amalgaam €25,92
V72 Tweevlaksvulling amalgaam €41,35
V73 Drievlaksvulling amalgaam €53,70
V74 Meervlaksvulling amalgaam €75,30

Totaaloverzicht tarieven

Bovengenoemd overzicht bevat de tarieven voor algemene tandheelkunde. Voor de tarieven voor wortelkanaalbehandeling, brug- en kroonwerk, parodontologie, kindertandheelkunde, orthodontie, implantologie en facings kunt u kijken in op de NZa tariefbeschikking Tandheelkundige zorg 2022.

Klik hier voor het complete overzicht. U komt dan op NZA tariefbeschikking Tandheelkundige zorg 2022.

Angst voor de Tandarts?

Wij begrijpen dat voor sommige patiënten een bezoek beangstigend kan zijn. Wij doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.